יוצאים לטיול ברכב? מקפיצים את הילדים לבית הספר? כל נסיעה, קצרה כארוכה, צריכה לעבור בצורה הבטוחה ביותר, ויש להקפיד על כל כללי הבטיחות כדי לשמור על בריאותכם ועל בריאות הילדים שנוסעים איתכם. במאמר שלפניכם ריכזנו מספר טיפים לנסיעה בטוחה ברכב עם הילדים.
לחגור חגורת בטיחות
לחגור חגורת בטיחות הינו דבר מציל חיים. כל הנוסעים במכונית מחויבים להיות חגורים בכל זמן הנסיעה, גם אם מדובר בנסיעה למרחק קצר. החגורה יעילה בהגנה על הגוף של הנוסעים במקרה של תאונה או התנגשות. מספר הנוסעים ברכב לא יכול לעלות על מספר החגורות המותקנות בו, כדי לוודא שכל הנוסעים מאובטחים ובטוחים.
להושיב את הילדים במקום הנכון
בין אם אתם נוסעים לפיקניק בים או לטיול בטבע, חשוב להושיב את הילדים במקום המתאים ולאבטח אותם, שכן הגוף של ילדים פגיע יותר מזה של מבוגרים. מקום ואופן ההושבה מושפעים מהגיל של הילד, במשקלו ובגובה שלו:
- תינוקות עד גיל שנה ועד משקל של תשעה ק"ג – יש להושיב במושב בטיחות לתינוקות או סלקל, שמקובע לרכב בעזרת החגורות המתאימות, ולהושיב את פני התינוק נגד כיוון הנסיעה.
- ילדים בגילאי 1-4 שנים – יש להושיב במושב בטיחות או סלקל המתאים לגילו ולמשקלו. מושבים אלה מאפשרים ישיבה זקופה ומאבטחים את הילד במהלך הנסיעה. את המושב כדאי להתקין במושב האחורי של האוטו, כשפני הילד בניגוד לכיוון הנסיעה או לכיוון הנסיעה אם הוא מעל גיל שנתיים.
- ילדים מעל גיל 4 או במשקל 18 ק"ג וגובה נמוך מ-1.45 מטר – יש להושיב במושב האחורי בכיסא מגביה, בוסטר, שנקשר לרכב. את הילד יש לקשור בחגורת הרכב, כשהיא עוברת במרכז בית החזה ומעל הכתף.
- ילדים מעל גיל 9 ומעל גובה 1.45 מטר – יכולים לשבת כמו מבוגרים במושב האחורי.
- ילדים מעל גיל 13 – יכולים לשבת במושב הקדמי.
לשמור על ריכוז
נסיעה עם ילדים עלולה להכיל הפרעות והסחות דעת, לכן חשוב להיות מוכנים לכך מראש ולא לתת לילדים להפריע לכם להתרכז בנהיגה. אפשר להתקין לפעוטות משחקים מיוחדים לרכב שיעסיקו אותם, או להביא תיק שיהיה נגיש לנהג עם מוצצים ומגבונים. במקרים בהם חייבים לעצור את הרכב כדי לטפל בילדים, יש לעשות זאת רק במקומות המתאימים לכך, כמו מפרצים ייעודיים או בכניסה לתחנת דלק.
לנעול את דלתות
ילדים ברכב עלולים לשחק עם כפתורי הפתיחה של החלון או הדלת, מתוך סקרנות ומבלי להבין מה הם עושים. לפני תחילת הנסיעה יש לוודא שדלתות הרכב נעולות היטב כדי למנוע פתיחה מסוכנת ופתאומית של דלת הרכב. אם יש אפשרות, מומלץ להשתמש במנגנון נעילה מרכזי מצד הנהג או מנגנון שמאפשר לפתוח את הדלת מבחוץ בלבד.
לוודא שהרכב ריק בסיום הנסיעה
בעת היציאה מהאוטו בסיום הנסיעה יש לוודא שלא שכחתם ילד ברכב. כשהרכב דומם, במיוחד בחודשי הקיץ, האוטו מתחמם בקלות ויכול להוות סכנה ממשית. אפשר לשים את המפתחות או הטלפון ליד הילד, להוריד יישומונים שנועדו למנוע שכחה של ילדים ברכב או לכתוב תזכורת כדי למנוע מצב בו הילד נשאר באוטו לבד.
לסיכום
בעת נסיעה ברכב חשוב לחגור חגורת בטיחות, להושיב את הילדים במקום הנכון ועם סלקל או בוסטר לפי צורך, לשמור על ריכוז בכל זמן הנסיעה ולבצע עצירה רק אם חייבים ובמקומות בטוחים לעצירה. מומלץ לנעול את הדלתות בעת הנסיעה, ובסופה לוודא שלא נשכח אף ילד במושב האחורי. כללים אלה יעזרו לכם לשמור על הבטיחות שלכם ושל ילדכם בעת נסיעה ברכב.