בשלנים חובבים? הגיע הזמן להפוך את התחביב למקצוע לחיים

אם אתם אוהבים לבשל כנראה שאתם אנשים של תשוקה, כי כדי לבשל טוב חייב לעשות את זה באהבה. יחד עם זאת, הבישול המדהים שלכם לא חייב להישאר בגדר תחביב! אתם יכולים להפוך אותו למקצוע בקלות, אם תלמדו לימודי טבחות מסוג 1! אז אם אתם רוצים להתחיל להפוך את התחביב למקצוע, התחילו ללמוד את התחום במכללת רימונים ותוכלו להשתלב במוסדות קולינריים תוך כדי הלימודים! אז מה לומדים בלימודי טבחות במכללת רימונים? כל המידע בשורות הבאות.

מהם לימודי טבחות?

המטרה של לימודי טבחות היא להקנות ידע תיאורטי ומעשי לאלה שהחלום שלהם הוא להתמקצע בענף הבישול והקולינריה. כי יכול להיות שיש לכם כישרון מדהים בתחום, אך אם לא תלמדו שיטות עבודה מסוימות וטכניקות מתקדמות תישארו מאחור ויהיה לכם קשה להשתלב בתפקידי מפתח במסעדות מובילות. לימודי שף מקצועיים במכללת רימונים מעודדים יוזמה, חשיבה יצירתית וחדשנות – כך שתוכלו להביא לקורס את היצירתיות שלכם ואף אחד לא יכריח אתכם לעבוד לפי כללים מוגדרים ומשעממים. כי עבודה במטבח חייבת להיות יצירתית, אך צמודה לבסיס איתן של טכניקות בישול חדשניות ומסורתיות כאחד.

מה לומדים בלימודי הטבחות סוג 1 של מכללת רימונים?

במסגרת הקורס תלמדו את הנושאים הבאים: תזונה/ תברואה, תורת האירוח, קונדיטוריה, מסעדנות, לימודי יין, צרפתית, אנגלית, מבוא למחשבים, כשרות וחגי ישראל, תקשורת בינאישית, עזרה ראשונה ובטיחות, הרצאות של שפים ואורחים אחרים, יזמות עסקית, סיורים מקצועיים, מבוא לעולם הגסטרונומיה, סטאג', שימוש נכון בחומרי גלם, ציוד ומכשור, שיטות בישול, חיתוך ועיבוד ירקות, מרקים מיוחדים, רטבים חמים וקרים, בישול ירקות, אורז, פסטות ועוד, הכנת מנות ראשונות קרות וחמות, קישוט ועיצוב מזון, מנות קינוח מיוחדות, תכנון והכנת תפריטים, מבוא למלונאות ועוד.

 

 

מיהם המורים של הקורסים?

המורים של הקורסים הם שפים מקצועיים אשר מביאים איתם ניסיון קולינרי עשיר – לפניכם מדריכי המגמה: שף מאיר רוזנברג ראש מגמת אומנות הבישול בעל 7 מדליות בינלאומיות בתחום, שף סוג 5 בוגר תדמור. שף יורם כהן, רכז המגמה בוגר תדמור בקורס סוג 4 בטבחות, בעברו סגן שף ושף בבתי מלון, שף עמוס ארז מלמד קונדיטוריה, לו ניסיון רב בתחום. הם לצד שפים אורחים ילמדו אתכם את כל מה שאתם צריכים לדעת בבישול על הצד הטוב ביותר.

מהם תנאי הקבלה?

כדי להתקבל לקורס תתבקשו לעמוד במספר תנאי קבלה, כגון:

  • חשוב שתהיו מעל גיל 20.
  • בעלי השכלה בסיסית של 12 שנות לימוד.
  • ידע בסיסי באנגלית.
  • מעבר ריאיון אישי במסגרת וועדת הקבלה.
  • מעבר מבחן קבלה.
  • אם אתם עולים חדשים אתם צריכים להיות לאחר לימודים אולפן ב', או שלחלופין אתם שולטים ברמה גבוהה בעברית.

מהו מבנה הלימודים?

משך הקורס הוא עשרה חודשים, במסגרת לימודי בוקר המחולקים לשלבים – בשלב הראשון שהוא עיוני ומעשי תלמדו 33 שבועות, אשר מתחלקים ללימודים עיונים ומעשיים, השלב השני הוא סטאז' מעשי הנמשך שבעה שבועות ומתקיים במסעדות, מלונות, מטבחי אולמות ועוד, בשלב השלישי תלמדו במסגרת הקורס לבחינות הממשלתיות, אשר בסופן אם תעברו אותן כמובן, תקבלו ממשרד הכלכלה תעודת טבחות.

בשורה התחתונה,

אם אתם רוצים להיות טבחים מקצועיים כדאי ללכת ללמוד את התחום. כי כמו שכבר אמרנו, כישרון לא מספיק כאן – חייב לתרגל גם טכניקה ולצבור ידע עיוני על טכניקות בישול, ההיסטוריה של הבישול וכולי. אז אם ממש מעניין אתכם להיות בשלנים טובים באמת כדאי שתתחילו ללמוד את התחום כמו שצריך ובאופן מקצועי! כי תחשבו על זה כך, גם אם תתחילו לעבוד במסעדות ולא יהיה לכם ידע מקצועי בסוף תתקעו בדרך ולא תצליחו להתקדם וחבל.