אוכל לפיקניק – מה כדאי לארוז ואיך?

הגיע סוף השבוע, מזג האוויר מושלם והחלטתם לצאת לפיקניק, אבל מה בדיוק אורזים בסלסילה? חשבתם על כריכים, סלטים ופירות, אבל אחרי שעתיים בשמש הכריכים מתייבשים, הסלט נובל והפירות מתרככים? עם קצת תכנון חכם ורשימת מצרכים נכונה, תוכלו להכין ארוחת פיקניק טעימה שתישאר טרייה ומפתה גם אחרי שעות בחוץ. איזה אוכל לפיקניק כדאי שתארזו ואיך תארזו אותו? בואו נתחיל!

מה לקחת לפיקניק? רעיונות לאוכל טעים וקל להכנה

רוצים לצאת לפיקניק ולא יודעים מה להכין? רשימת המאכלים הטעימים שקל להכין ולקחת איתכם לטיול תעזור לכם ליהנות מהפיקניק. הכי חשוב, האוכל צריך להיות כזה שנשאר טרי וטעים גם אחרי כמה שעות בסלסילה. אז מה אפשר להכין?

  • כריכונים קטנים: פשוט חתכו כריכים רגילים לחתיכות קטנות, ככה יותר נוח לאכול! אפשר למלא אותם במה שאוהבים, סלט ביצים ביתי, מלפפון עם גבינת שמנת או פרוסות הודו. טיפ קטן: עטפו כל כריך בנייר אפייה כדי שישמור על הטריות.
  • שיפודי פירות וירקות צבעוניים: קחו פירות טריים כמו מלון, תותים וענבים והשחילו אותם על שיפודים, כי כך הם גם יפים וגם טעימים! אותו דבר אפשר לעשות גם עם ירקות כמו עגבניות שרי, קוביות מלפפון ופלפל כדי לאכול בריא בלי צורך בסכו"ם.
  • צלחת גבינות ונשנושים: אי אפשר בלי גבינות טובות בפיקניק! קחו כמה סוגים שאתם אוהבים (למשל צ'דר, גבינה צהובה ובולגרית), הוסיפו זיתים וקרקרים, והינה יש לכם מגש מושלם שכולם יתנפלו עליו.
  • סלט פסטה כיפי: סלט פסטה הוא בחירה מעולה, גם טעימה וגם משביעה. נסו להכין סלט ים תיכוני עם זיתים, גבינה בולגרית ועגבניות שרי או סלט עם רוטב פסטו טרי.
  • מיני קישים: קישים קטנים הם רעיון נהדר, כי אפשר לאכול אותם גם כשהם לא חמים. אפשר להכין עם תרד וגבינה או פטריות שטעימים בכל טמפרטורה!
  • מתוקים: מאפינס, עוגיות או בראוניז הם תמיד רעיון טוב לסיום מתוק. שימו אותם בקופסה אטומה כדי שלא יתפוררו בדרך.
  • חטיפים ומטבלים: מה עם קצת נשנושים? קחו איתכם גוואקמולי טרי, חומוס ביתי או מטבל יוגורט, ולצידם צ'יפס או טורטייה שיהיו מושלמים לנשנוש בין הארוחות!

 

 

איך לארוז אוכל לפיקניק בצורה חכמה?

רוצים שהאוכל בפיקניק יגיע שלם ויפה? הסוד הוא באריזה נכונה! איך אורזים את האוכל בצורה שתשמור עליו טרי וטעים? הינה כמה טיפים פשוטים שיעזרו לכם:

  • בחרו קופסאות חזקות: עדיף להשתמש בקופסאות אוכל מעולות עם מכסים שנסגרים היטב כדי שהאוכל לא יישפך. גם קופסאות עם מחיצות הן מצוינות להפרדת דברים כמו גבינות, סלטים ופירות.
  • שימו לב לסדר האריזה: תמיד כדאי לשים את הדברים הכבדים למטה. למשל, סלט פסטה או קיש צריכים להיות בתחתית הסל. ככה תוכלו לשים מעליהם דברים קלים יותר בלי לפחד שמשהו יימעך.
  • עטפו כל כריך בנפרד: פשוט עטפו כל כריך בנייר שעווה או בעטיפה רב פעמית. ככה הכריכים לא יתייבשו וכל אחד ישמור על הטעם המיוחד שלו.
  • שמרו על הקור: אם אתם לוקחים דברים שצריכים להישאר קרים, כמו גבינות, יוגורט או פירות, שימו אותם בצידנית או בקופסה מבודדת עם קרחומים.

אם תעקבו אחרי הטיפים האלה, האוכל שלכם יישאר טרי ומפתה עד שתגיעו למקום הפיקניק, וככה תוכלו פשוט ליהנות מהארוחה בלי דאגות!

לסיכום

פיקניק מוצלח הוא שילוב מושלם של תכנון חכם ומאכלים טעימים שקל להכין ולאכול בחוץ. בין אם אתם מעדיפים כריכונים קטנטנים עטופים בקפידה, שיפודי פירות צבעוניים או סלט פסטה מרענן, חשוב לבחור מנות שנשארות טעימות גם אחרי כמה שעות בסלסילת הפיקניק. כדי להבטיח שהאוכל יגיע טרי ומזמין למקום הפיקניק, כדאי להקפיד על אריזה נכונה בקופסאות מתאימות תוך שימת דגש על סדר ההנחה והפרדה בין המאכלים השונים. אל תשכחו להוסיף גם כמה נשנושים ומשהו מתוק לקינוח כדי ליהנות מארוחה מהנה ומושלמת בחיק הטבע.