אצת הפלא: מהי ספירולינה וכיצד תוכלו לשלב אותה בתפריט היומי שלכם?

הספירולינה, סוג של אצה, צברה תאוצה בשנים האחרונות בשל היתרונות הבריאותיים הרבים שלה. הספירולינה נחשבת כמזון על ובעלת השפעה חיובית על מגוון בעיות בריאותיות, החל מהורדת רמות הכולטרול ועד לחיזוק המערכת החיסונית. השילוב הייחודי של רכיבים חיוניים ורבגוניות בבישול הופכים את הספירולינה לתוספת בריאה ונהדרת לכל מנה. במאמר זה נפרט אודות הספירולינה, היתרונות הבריאותיים שלה וכן רעיונות לשילובה במנות שונות.

מהי ספירולינה?

ספירולינה היא סוג של אצה ירוקה-כחולה המכונה "מזון על" בשל הערכים התזונתיים הגבוהים שלה. אצה זו מכילה חלבון, ויטמינים כמו משפחת ויטמיני B, מינרלים כמו מגנזיום, סידן וברזל, נוגדי חמצון ועוד. הספירולינה נמכרת לרוב בצורת אבקה או כתוסף תזונה, ואפשר להוסיף אותה לשייקים, מיצים או מזונות אחרים. ספירולינה הייתה בשימוש במשך מאות שנים על ידי תרבויות ילידים, ונחקרה רבות בשל היתרונות הבריאותיים הפוטנציאלים שלה. בשנים האחרונות ספורטאים רבים נוהגים לצרוך ספירולינה, שכן היא עשויה לסייע בהפחתת עייפות בשרירים, בהתאוששות לאחר מאמץ וכן בשיפור הישגים ספורטיביים. כמו כן, מדעני נאס"א הפיקו את תוספי התזונה הראשונים מספירולינה עבור אסטרונאוטים שיצאו למשימות בחלל.

מה היתרונות הבריאותיים של צריכת ספירולינה?

כאשר אתם עורכים קניות בחנויות טבע, כדאי שתשאלו את המוכר לגבי ספירולינה. הספירולינה נחשבת למזון על, וככזאת מכילה מגוון יתרונות בריאותיים, ביניהם:

  • עשירה בנוגדי חמצון – הספירולינה עשירה בנוגדי חמצון, אשר מסייעים בהגנה על הגוף מפני נזקים של רדיקלים חופשיים.
  • מחזקת את המערכת החיסונית – הספירולינה היא מקור עשירה של ויטמינים, מינרליים וחומרי תזונה חיוניים אשר מסייעים בחיזוק המערכת החיסונית.
  • תומכת בירידה במשקל – הספירולינה עשויה לעזור בירידה במשקל על ידי הפחתת תחושת הרעב והגברת קצב חילוף החומרים.
  • מורידה את רמות הכולסטרול – הספירולינה עשויה להפחית את רמות הכולסטרול בגוף, ובכך מפחיתה את הסיכון ללקות במחלות לב.
  • משפרת את תפקודי הכבד – הספירולינה עשויה לסייע בשיפור תפקודי הכבד, וכן להגן עליו מפני נזקים עקב רעלים.
  • תומכת בבריאות העיןנוגדי החמצון הנמצאים בספירולינה מסייעים בהגנה על העיניים ובשיפור הראייה.

 

 

רעיונות לשילוב ספירולינה בתפריט היומי

אם אתם מעוניינים להגביר את צריכת הספירולינה, ניתן לצרוך אותה כתוסף תזונה בהתייעצות עם גורם מוסמך, או כאבקה. שימו לב כי טעמה מאוד דומיננטי ומומלץ לשלב אותה במאכלים שיטשטשו מעט את טעמה החד. שימו לב כי בכל הנוגע למינונים במנות השונות, יש להתייעץ עם רופא או איש מקצוע. הנה מספר רעיונות לשילובה במנות שונות:

  • ערבוב אבקת ספירולינה בשיקים
  • הוספת ספירולינה לשיבולת שוער או יוגורט
  • ערבוב ספירולינה עם מרקים או רטבים
  • הכנת חטיפי אנרגיה על ידי ערבוב ספירולינה עם תמרים, אגוזים ופירות יבשים
  • הוספת ספירולינה למטבלים או ממרחים כמו חומוס או גוואקמולי
  • הוספת ספירולינה למאפים או לחמים
  • ערבוב ספירולינה למשקאות כמו מיץ תפוזים או לימונדה
  • הוספת ספירולינה למנות כמו ביצים מקושקשות או מוקפץ

לסיכום

הספירולינה הינה אצה הנחשבת למזון על בשל הערכים התזונתיים הגבוהים שלה והיתרונות הבריאותיים הרבים שלה. היא עשירה בנוגדי חמצון, מחזקת את המערכת החיסונית, תומכת בירידה במשקל, מורידה את הכולסטרול, משפרת את תפקודי הכבד ותומכת בבריאות העין. ניתן לצרוך אותה כתוסף מזון, או כאבקה בתור תוספת למנות שונות כמו שייקים, רטבים, חטיפי אנרגיה או מטבלים שונים.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.