רשלנות רפואית בטיול בחו"ל: מה צריך לעשות?

רשלנות רפואית בטיול בחו"ל:

אנשים יוצאים לטיול בחו"ל, מתרגשים מפסק הזמן, רואים מקומות חדשים, מחפשים מתנות להביא הביתה, אך אז במקום לחזור עם חוויות, מזוודות עמוסות ותמונות מצחיקות, חלה תפנית בעלילה. אנשים מסיימים את היום בבית החולים במצב שאינו מאפשר לחזור לשגרה, ואף לצד סיטואציה שמותירה נזק (גופני או נפשי) משמעותי. לכן במקרה שבו עוברים טיפול רפואי כושל בבית חולים בחו"ל, חשוב לדעת שגם אם לא נמצאים בארץ, עדיין ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית ועדיין ניתן להתחיל לפעול.

עוד בחו"ל ניתן לפעול

אם עברתם תאונה בעת השהות בחו"ל ואם אותה תאונה הובילה לטיפול רפואי שלפי דעתכם גרם לנזק משמעותי, טוב לדעת שניתן להגיש תביעה עד כ7 שנים מיום המקרה, אם כי רצוי לפעול בהקדם הניתן. כמו כן, חשוב לדעת שיש כמה דברים שנדרשים לעשות טרם חוזרים הביתה ופונים לעו"ד שמתמחה ברשלנות רפואית. במה מדובר? באיסוף עדויות!

איסוף מסמכים ועדויות

איסוף עדויות ראשית כל כולל איסוף מסמכים רפואיים: קבלות, הפניות רפואיות, סיכומי אשפוז, סיכומים של ייעוץ רפואי, הפעלת הפוליסה, מרשמים לתרופות וכדומה. כמו כן, יש לאסוף עדויות: חשוב ביותר לבחון האם היו עדים בקרבת מקום, ואם היו, יש לעשות מאמץ להשיג את פרטי ההתקשרות שלהם לטובת תשאול עתידי. מה עוד? מומלץ להעביר את השתלשלות האירועים לכתב, וזאת כי בתוך כמה ימים רצף האירועים עשוי להתבלבל, כך שעובדות חשובות עשויות להיאבד. לאחר שמסיימים לאסוף עדויות, רצוי לעשות שני דברים נוספים: להשיג פרטים של עו"ד שמתמחה ברשלנות רפואית ולהיות מודעים לעובדה שעשויים להגיע לכם זכויות. לרשותכם מידע על רשלנות רפואית שיעזור לכם להכיר בזכויות שלכם ולהבין מה הדרך הטובה ביותר לממש אותן.

מה הסיכויים לנצח בתביעה?

אז שהיתם בחו"ל, התרחשה תאונה, הגעתם לבית החולים ושם חלה החרפה שלפי דעתכם נבעה מרשלנות רפואית. עתה אתם כבר יודעים שיש לאסוף עדויות ומסמכים ושיש סיכוי טוב להגיש תביעה, אך מה שאינכם יודעים זה כיצד מתנהלים וכיצד עומד להיראות הליך התביעה. בהקשר לכך נציין שהכי חשוב לדעת שהסיכויים לנצח במשפט גבוהים, פשוט כי עורכי דין בתחום מרוויחים רק בתנאי שהם מנצחים בתביעה (התגמול מושתת על אחוז מוסכם מראש מסך הזכייה), כלומר ניתן להיות רגועים שאם עו"ד מוצא לנכון להגיש תביעה, הסיכויים לנצח נמצאים בצד שלכם.

שלב אחר שלב – הליך הגשת התביעה

לאחר שמוצאים עו"ד שמתמחה בתחום רשלנות רפואית ולאחר שמקבלים החלטה מקצועית לצאת לדרך, יש לצפות לתרחיש הבא: עו"ד יסייע לאסוף מסמכים רפואיים, יתייעץ עם רופא שמומחה בנישה שבה נפגעתם ותוגש תביעה לבית המשפט (מעל ל-2.5 מיליון ש"ח פונים לבית המשפט המחוזי ומתחת לכך לבית משפט השלום). אל התביעה מצרפים את חוות דעתו המקצועית של רופא מומחה (דעה שמעידה שאכן התרחשה רשלנות רפואית ומהו היקף הנזק) ואף ייתכן שתידרשו לעבור בין כמה רופאים מומחים. מרגע זה המשפט יתנהל ותידרשו לעבור בדיקה רפואית נגדית. כמו כן, ראוי לדעת שלרוב תביעות בגין רשלנות רפואית מגיעות לידי פשרה, מבלי שמגיעים לדיון משפטי.

חשוב לדעת!

גם אם לא ממהרים להגיש תביעה טרם מבררים מהם הסיכויים לצאת מנצחים, וגם אם התשלום לעו"ד מוגדר כנגזרת מסך הזכייה, עדיין יש לקחת בחשבון שיש מספר הוצאות. יש לשלם על ניהול התהליך, יש לשלם אגרה לבית המשפט עבור איסוף החומר הרפואי וכמובן שיש לשלם לרופא המומחה (ההוצאה המשמעותית ביותר). לסיכום נציין שאיסוף מסמכים ועדויות מהווה חלק מהותי, וגם בכך עו"ד עשוי לסייע. רק בריאות ובהצלחה!