סוף סוף מממשים את הטיסה לחו"ל? ובכן רגע לפני שמתחילים לבנות רשימת מתנות עבור כל אחד מבני המשפחה, תעצרו לקבל החלטה. תחליטו שאת הטיול הזה תיזכרו בזכות הדברים הטובים, ולא בשל עוגמת נפש. יש להבין שמספיק שתשברו את הרגל בחו"ל, או שיגנבו לכם את המזוודה, כך שבהיעדר ביטוח כל הטיול עשוי לשנות מסלול. לא רק שתרגישו חסרי אונים, אלא שגם תידרשו להוציא סכומים משמעותיים. מכאן שאין זה שאלה האם לעשות ביטוח נסיעות לחו"ל, אך כן יש לשאול כיצד עושים ביטוח בדרך הבטוחה והכלכלית ביותר, ופה אנו ניגשים להסביר.
אין לוותר על השוואה ממוקדת ועל הכוונה מקצועית
יש לא מעט משתנים שנוגעים לביטוחים, ועל כן מראש ניתן להיות בטוחים שאם תבדקו אצל 3 חברות ביטוח שונות, תקבלו 3 הצעות שונות, כלומר אחת מהן בטוח תהיה יותר טובה משתי החלופות, ועל כן אין לוותר על השוואה. כמו כן, אם לפני שנתיים עשיתם ביטוח שהייתם מרוצים ממנו, אל תמהרו לקבוע שגם עבור הטיול הנוכחי הביטוח יתגלה כאידאלי, במיוחד אם אופי הטיול שונה. מכאן שבכול פעם נדרשים לבחון מחדש ולהשוות בין כמה מוקדים, אם כי יש לשים לב שבהתאם לאותם נתונים. נשמע כמו מטלה שהייתם שמחים להימנע ממנה? ובכן כפי שממליץ אבנר הייזלר בגלובס, בכול מה שנוגע לתחום הביטוחים, שווה לקבל חוות דעת מקצועית שיודעת לראות את כל התמונה, שמכירה את החבילות השונות ושיודעת להנחות כיצד להימנע מתשלומים מיותרים.
דגשים שנוגעים לאופי השירות
כאשר עומדים לבחור ביטוח נסיעות לחו"ל, יש שורה של דגשים שמוטב לקחת בחשבון, ופה נפריד בין דגשים שנוגעים להתנהלות ולרזומה של חברת הביטוח, לבין דגשים שנוגעים לכיסויים השונים. שנתחיל? ובכן מבחינת ההתנהלות והרזומה, נציין שיש לוודא שהמוניטין של חברת הביטוח חיובי, כלומר רצוי לברר מה חושבים הלקוחות. נוסף לכך, יש לוודא שבעת הצורך החברה באה לקראת ולא ממהרת למצוא תירוץ כדי להימנע מהעברת פיצויים. לשם כך יש לבדוק ברשת מה לקוחות אומרים. כמו כן, יש לבחון כיצד עובד שירות לקוחות, כלומר האם הוא זמין סביב השעון (פרמטר קריטי בעת טיול, במיוחד כאשר יש הפרשי שעות), ויש לבדוק מהי דרך ההתקשרות מחו"ל ובמקביל לוודא שניתן מענה בעברית.
דגשים שנוגעים לכיסויים השונים
מבחינת כיסויים, נציין את הדגשים הבאים: תוודאו שהביטוח מכסה גם את המטען (במיוחד אם הוא שווה ערך). תוודאו שהביטוח מותאם לאופי הטיול. תוודאו שהביטוח מודע למצב הרפואי (הריון, מחלה וכדומה). תוודאו שהביטוח מותאם לאופי התכולה שעמה טסים (במיוחד רלוונטי כשמדובר בציוד יקר ערך). תוודאו שאם המזוודה מאחרת מקבלים פיצוי (ברגע האמת הידיעה שמחכה פיצוי מאוד מרגיעה) וכדומה.
זמן קורונה – דגשים נקודתיים
גם אם השמיים פתוחים, אין זה אומר שהקורונה פסחה מן העולם, ועל כן כדאי להבין מראש כיצד הביטוח משחק תפקיד גם בהקשר זה. ובכן לעולם אין לדעת אם במהלך (או רגע לפני תום הטיול) לא ייוודע לכם שחליתם בקורונה, ועל כן מוטב לוודא שהביטוח מכסה הארכת שהייה ושבעת הצורך יינתן הטיפול הנחוץ במדינה זרה.
קרה מקרה? כך תתנהלו!
עתה לאחר שהכול הרבה יותר ברור, נעצור לחדד כיצד ניתן להפיק את המיטב מהביטוח. ובכן יש להקפיד לנהוג בצורה מסודרת ואחראית. זה אומר לעדכן בהקדם את נציג הביטוח כאשר קורה מקרה חריג (למשל אשפוז בבית חולים), זה אומר לאסוף קבלות ובאופן כללי תיעוד מסודר ועדכון ברגע האמת מהווים שני פרמטרים הכרחיים עבור הפעלת הביטוח. שורה לסיכום? תעשו ביטוח מקיף ועם קצת מזל, לא תיאלצו לנצל אותו – תיהנו!