רעיונות לבראנץ' צמחוני: אפשרויות טעימות לארוחת סוף שבוע

סוף השבוע הגיע, וזהו הזמן המושלם להתפנק בארוחת בראנץ' מפנקת, ובראנץ' צמחוני הוא דרך נהדרת ליהנות מאכילה בריאה יותר תוך שמירה על טעמים עשירים ומגוונים. לא משנה אם אתם צמחונים ותיקים או רק רוצים להפחית בצריכת מוצרים מן החי, יש שפע של אפשרויות טעימות ומזינות שיכולות להפוך את ארוחת סוף השבוע שלכם לחוויה קולינרית מהנה, והינה מגוון רעיונות לבראנץ' צמחוני שיהפכו את הארוחה שלכם למושלמת, צבעונית ומלאת טעמים נפלאים.

מנות ביצים עשירות

הביצים הן חלק בלתי נפרד מתפריט הבראנץ' הקלאסי, והן מציעות אינספור אפשרויות למנות צמחוניות מושלמות. שקשוקה היא בחירה נהדרת עם רוטב עגבניות עשיר עם תבלינים, פלפלים ובצל שבתוכו מבשלים את הביצים, ואפשר להוסיף גבינת פטה מעל ולהגיש עם לחם טרי לטבילה. אומלט עם ירקות הוא אופציה נוספת וקלה להכנה. פשוט הוסיפו פטריות, פלפלים, עגבניות, בצל ותבלינים לביצים טרופות, ואפשר להעשיר עם גבינות שונות כמו צ'דר, מוצרלה או גבינת עיזים. עוד מנת ביצים היא פריטטה שהיא מעין פשטידת ביצים איטלקית שאפשר להכין עם מגוון ירקות עונתיים, והיתרון הגדול הוא שאפשר להכין אותה מראש ולחמם כשהאורחים מגיעים. נסו שילוב של קישואים, תרד, בטטות ורוזמרין לטעם מיוחד.

חלבונים מהצומח

לאלה שמעדיפים להימנע לגמרי ממוצרים מן החי, יש שפע של אפשרויות שמבוססות על צמחים שמספקות חלבון ועושר של טעמים. לדוגמה, טופו מגורד הוא תחליף נהדר לביצים מקושקשות, פשוט פוררו טופו מוצק, תבלו עם כורכום (לצבע צהוב), מלח, פלפל שחור, שום ובצל וטגנו במחבת. גם תבשיל שעועית מקסיקני עם אבוקדו ורצועות טורטייה הוא מנה מזינה וטעימה במיוחד, וניתן להכין שעועית שחורה מתובלת עם כמון, פפריקה, כוסברה טרייה ומעט צ'ילי ולהגיש עם אבוקדו טרי, סלסה ביתית ולימון סחוט. מנה נוספת היא חומוס ביתי שהוא תמיד רעיון מצוין, כי ניתן להכין מראש ולהגיש עם ירקות טריים לטבילה, פיתות או לחם קלוי. לגיוון, אפשר להכין מספר סוגי ממרחים כמו חומוס עם סלק, חומוס עם פסטו או חומוס עם פלפלים קלויים.

לחמים וממרחים

מנות על בסיס לחם הן חלק בלתי נפרד מבראנץ' מוצלח. טוסט אבוקדו הפך לכוכב של ארוחות הבוקר המאוחרות בשנים האחרונות, וזאת בזכות הפשטות והטעם העשיר שלו. קחו פרוסת לחם מקמח מלא, קלו אותה, מרחו עליה אבוקדו מעוך עם מיץ לימון, שמן זית, מלח ים ופלפל שחור, ומעל אפשר להוסיף עגבניות שרי חצויות, ביצה עלומה (אם אתם אוכלים ביצים) או פתיתי צ'ילי. גם כריכים פתוחים הם דרך נהדרת לאפשר לכל אחד להרכיב את הארוחה המושלמת בשביל, אז הכינו מגוון של ממרחים כמו טחינה, פסטו, ממרח עגבניות מיובשות או לאבנה והציעו מבחר תוספות כמו ירקות טריים חתוכים, זיתים, צנוניות, מלפפונים חמוצים ועוד. רעיון נפלא נוסף שאפשר לאמץ הוא מיני פיצות אישיות לבראנץ', בסגנון שמוצע בפאפא ג'ונס במודיעין. אפשר להכין בצק פיצה ביתי, לחלק לעיגולים קטנים ולתת לכל אחד מהאורחים לבחור את התוספות האהובות עליו מבין מגוון אפשרויות צמחוניות כמו זיתים, פטריות, פלפלים ובצל.

 

רעיונות לבראנץ

 

מתוקים ומפנקים

שום בראנץ' לא יהיה שלם בלי כמה מנות מתוקות. פנקייקים בגרסה צמחונית הם פשוטים להכנה, וניתן להשתמש בחלב צמחי כמו חלב שקדים או חלב סויה במקום חלב פרה (לאופציה טבעונית) ולהגיש עם פירות טריים, סירופ מייפל, דבש או שוקולד מומס. ואפלים הם עוד אופציה נהדרת שכמעט כולם אוהבים, אז אם יש לכם מכשיר להכנת ואפלים, זוהי דרך קלה לשדרג את הבראנץ' שלכם, ואפשר להגיש עם קצפת צמחית, פירות טריים או קומפוט פירות ביתי. בנוסף לאפשרויות האלה, אפשר להכין פרנץ' טוסט בלי ביצים, פשוט השרו פרוסות לחם בתערובת של חלב שקדים, קינמון, תמצית וניל וקמצוץ כורכום (לצבע), טגנו בחמאה צמחית והגישו עם אבקת סוכר ופירות טריים.

סלטים וירקות

סלטים הם תוספת רעננה ומאזנת לבראנץ' עשיר. סלט קינואה עם ירקות צבעוניים, אגוזים קלויים וויניגרט לימון פשוט הוא בחירה מצוינת, כי הקינואה מספקת ברזל וחלבון והירקות מוסיפים צבע וויטמינים. גם סלט עגבניות שרי עם בזיליקום טרי, מוצרלה (אם אתם אוכלים מוצרי חלב) או טופו רך, מתובל בשמן זית איכותי ומעט מלח ים הוא תוספת קלאסית ואהובה. אפשרות נוספת היא ירקות קלויים בתנור עם תבלינים טריים ושמן זית שהם תוספת נהדרת לכל ארוחה. נסו שילוב של בטטות, סלק, גזר, קישואים ובצל עם רוזמרין ומעט דבש.

משקאות מרעננים

משקאות הם חלק בלתי נפרד מחוויית הבראנץ'. מיצים טבעיים סחוטים במקום כמו מיץ תפוזים, מיץ גזר ותפוח או מיץ גזר, סלרי ותפוח מוסיפים רעננות וערך תזונתי, וגם סמוזי בצבעים שונים יכול להיות גם קינוח וגם משקה מרענן, אז נסו סמוזי ירוק עם תרד, בננה, אננס וחלב קוקוס או סמוזי אדום עם פירות יער, בננה וחלב שקדים. לאוהבי האלכוהול, מימוזה קלאסית (שמפניה או קאווה עם מיץ תפוזים) או בלאדי מרי בלי אלכוהול (מיץ עגבניות מתובל עם סלרי, מלח, פלפל שחור ומיץ לימון) הם תוספת מושלמת לבראנץ' חגיגי.

קפה ותה

אין בראנץ' בלי קפה טוב! אם יש לכם מכונת אספרסו, הציעו מגוון אפשרויות כמו קפוצ'ינו, לאטה או אמריקנו עם חלב צמחי לבחירה, ואם אין לכם מכונה, קפה פילטר איכותי או קפה קר שהכנתם מראש יעשו עבודה מצוינת. לאוהבי התה, הציעו מבחר תיונים איכותיים כמו תה ירוק, תה אורז חום, תה צמחים או צ'אי מתובל עם חלב צמחי וקינמון.

לסיכום

בראנץ' צמחוני יכול להיות חגיגה אמיתית של צבעים, טעמים ומרקמים. עם קצת תכנון מראש, אפשר להכין ארוחת סוף שבוע מרשימה שתספק הנאה לכל האורחים, בין אם הם צמחונים או לא. היופי בבראנץ' הוא שאפשר לשלב בין מתוק למלוח ובין קל לכבד ולתת לכל אחד למצוא את מה שהוא אוהב. נסו ליישם כמה מהרעיונות לבראנץ' האלה בפעם הבאה שתארחו ותגלו כמה קל ומהנה להכין ארוחת סוף שבוע צמחונית, טעימה ומזינה.